Mää e ny ol juur muul siunattu, ko tol ruuatekemise tairol ja sil, et sitä ruaka tule paljo. Mul o jeesukse-viiskala-kaksleipä-käre.

Mää kerranki kattosi netist kaaliloora ohje, ko ajatteli, et teen semmose piäne laatiko va mul ja Äijöl. Löysi sit maku.fi sivult miälese ja se oli tarkotettu kuurel syäjäl. Kaali oli kilo ja mää osti iha piäni päit kaks eli kaali oli jämptistäs kilokakssata ramma ja siit ko kuari päälliset pois ja otta sisält syrämme pois, ni jäljel jää just se kilo verra. Riisi piti laitta kaks desi, mää laito desi. Jauheliha piti olla neljäsata ramma ja mää oli säästäny eiliselt hernesopa keitolt 300 ramma. Mää muute iha mittasi kaik aine, ko ajatteli et mun mutu-tuntumalt useast lipsahta pikkase enemmä.

Rupesi sit sitä kaali vois paistama ja siirappi lisämä ja pyärittelemä päätäni. Ei se aut, vaik kui resettis kattosis ja mittasis. Mul o taas sitä kaaliloora kaikke suur loora täyn ja ruakka olis ny semmosel kymmenel henkel. Et tervetulo syämä va.

Tulkka vast huame, ko mää laita se uuni hautuma vast huame. Lapi pualuka ova viimevuatissi, mut sokurii niis o reippastas ja leippä ja voit tarjota kans. Omenapiirakanki mää te.