JA se olisi pitänyt Helena Erosen ymmärtää.

"Jos jokaiselle ulkomaalainen velvoitettaisiin pitämään taustastaan kertovaa hihamerkkiä, niin poliisi näkisi heti ekalla vilkaisulla, että ”ahaa, tuo on muslimi Somaliasta” tai ”ahaa, tuo on kerjäläinen Romaniasta”. Muslimeilla se voisi olla vaikka puolikuu, jonka värityksen määrittelisi esim. joku koti- tai lähtömaan kansallinen juttu, venäläisillä sirppi ja vasara, kambozalaisilla maamiina ja yhdysvaltalaisilla hampurilainen. Eli siis vaikka Sortavalasta tullut (pimeän) taksinkuljettaja pitäisi hihassaan punamustaa sirppiä ja vasara."

Jos, ette nyt ymmärtäneet, niin tämä on huumoria, this is humor. Ilman kermakakkua. James Hirvisaaren mukaan teksti on silkkaa satiiria. ”Kuten jokainen normaaliälyllä varustettu ihmisyksilö ymmärtää, Helenan teksti on täyttä pakinaa ja satiiria, jossa hyväntahtoisesti ja hauskasti ruoditaan yhteiskunnassa vallitsevaa hysteeristä ilmapiiriä.”

Eronen tekee nyt kantelun julkisen sanan lautakuntaan Turun sanomien pässeistä, jotka eivät ymmärrä huumoria sitä nenän edessä nähdessään.

Minä taas olen sitä mieltä, että ihminen tiettyyn asemaan päästessään on velvollinen pitämään turpansa rullalla ja kielensä keskellä suuta heittäessään huumoria. Ja hyväntahtoisesti ja hauskasti tässä ehdotankin, että Suomessa äänioikeus ja sananvapaus pitäisi ansaita ja perussuomalaisten olisi hyvä alkaa kantaa hihamerkkiä varoituksena muille kansalaisille vääristyneestä huumorintajusta. Hyvä hihamerkki voisi olla raksilla merkitty kermakakku.