Niin se o päivä taas menny. Ja yks mun elämäni pääsiäine. Mukavaa ja rentouttavaa oli ja hyvä näi ko nyy alka kova puristamine töisä.

Mee lähretti aamul kala, mut ko pelipaikoil päästi Äijö huamas, et sit viimereissu, touka oliva kualle jääkaapis. Ei siin sit viittitty alka kysele muilt syättei, ko olis see nolo ollu. Eipä sitä kalaonnee näyttäny muillaka oleva. 5 onkija oli ja pari venekunta verko laittaji. Mää kyl luule, et ei tost prunnist viäl mittä tul. Merivesi o ni samia viäl, mut huanomminki voi päiväs viättä, ko aurinkos koho kattoe. Mee lähretti pikkase ruukil käppäilemä ja muutama kuvanki oti.

Kyläkonttori orotta viäl avamistas. Kesäl täsä o vohvelikahvila, jost saa aluesst tiato ja sualasi- ja maggioivohvelei ja kaffe. Oike viähättävä kahvila, jos tääl päi kuljette.

Iso kaari-akkuna antava valo kahvila ja sisäl o kaike maalima tualei ja pöyti ja ryijyi niitte pääl. Kaunist ja yksinkertast vanha tavara.

Takan o iso vesiratas, joka tuatti sähkö ruukil. Nyy se o kines, mut kesäl ko virta ei ol ni kova, ni see pyäri turisteil.

Tual alhal o se ratas, piänest purost tule paljo virta.

Jaa yläjuaksult. Jos mul olis raha, ni mää melkke ostasi ton talo, mut tuski see o myytävän. Ni rakkahast sitä o hoirettu.

Ko ei ol pakko ni mää tykkä tost puutarhast möyrimisest ja mone kert ole ittekki ihmetelly, et mite tämmösest puutarha vihaajast o kuariutunu tämmöne. Läänii mul täsä olis vaik mimmose maaha, mut sit see ei olis enä kiva, ni Helena kans perustetti viime kevä mul tämmöne pikku ryytimaa. Pelto o ollu mont vuat huanol hoirol ja pari vuat mul varma mene enne ko saan ryytimaan toimivaks. Täsä mun tän päivä urakka.

Enemmä kive, ko koska o peruna tullu , siis mun aika. Eikä täsä viäl kaikki, tää oli vast pual ryytimaat, toine puali orotta. Rautaharaval e kauhia syväl päässy myllämä, et iha sama verra tule ens vuan kivi, ko maa oike kunnol käännetä jyrsimel syksyl. Ota mää jyrsin miähe kevänki, jos hää tule va. Täytyy pistä pikkase puutarhamulta maanparannukses ja lannotet perunavako. Jos see riittäsis tänä vuan.

Nii siin o se harattu alue.. Ei se kovi hääppöne ol.

Illal Äijö kaivo grilli esi ja pisti komia roihu. Grillatti porssafilet ja maggara, kyytipojaks juatti jaffa. O se taas hyvä näi keväl, syksyl ko kaik mahrollise o kokeiltu, o hyvä taas rauhottu pataruakie ja keittoje pari.