Mukava vapuaikka teil kaikil. Mää täsä äkkiseltäs rusta muutama sana, ko poik meni nukkuma ja itte assias o nukkunu jo pualtoist tunti ja mää orottele et see herä. Tähä mää muute heitä välikommenttin, et vanha tuttava varmaki orottava sitä juu-a-kimin päivityst, mut mää e oike oo saanu itteetäin niskast kines siin assias, mut kyl semmonenki tulos o.

Meil tääl Matilda kauniis piänes ruukkikyläs aurinko mollotta ja lämpötila alka hipoma varjossaki yli kymmene aste. Oikke kaunis päivä. Äijö rakenta tommost puuvaja toho pakal, ko see meina vaihta vanha puuvaja autotalliks, tai jotta. Mää sai eilä perennalähetykse vi-her-peu-ka-loilt ja siin ny sit o sen seittemä sorti perenna.

Mää ole tätä perenna assia ny vakavissain oike hunteeranu. Nää vanha perenna taitava olla jo usiamma vuaskymmene vanhoi ja vaik mää ole lannottanu niit ja lisänny multta, ni ei ne enä jaksa kukoista. Lisäks meil oli noi iso ulkoremonti ja piha mylläntys pahemma kerra. Mut mää haluaisi kuitenki säilyttä semmosi vanhoi lajikkei tääl, mitä täsä pihas ja pakal o kasvanu. Mää tilasi vuakkoi ja liljoi ja jota kärhämöi mitä liene, tonne nee alppiruusuje kans saava uppo iha rauhas. Mul o ollu oikke innokas avustaja mukan, joka o kiskonu kukkase taime sitä muka ylös ko mää ole saanu nee maaha multta. No toistaseks kyyti ova saane orvoki ja narsissi, et ei viäl hätä.

Matildas o viäl voimisas vappukulkue, vaik piänenemä päi onki. See o mukava, vaik tääl o asunu aatelissi ja ruuki patruunoi ja vaik mitä, ni tyäläise nää kylä kuitenki ova tehne. Ja se o kiva et siit muistutetta kerra vuares.

Täsä nyy hätäsest vappukuulumissi, poika heräs.