1250871253_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tälläinen oli saapunut tuolta Rva Lypsyltä vaikken ole nyt jaksanut päivittää ollikkalaa. Tuan syrämen loisteen avulla kerro teitil nyy yhre jutu tästäki viikolopust.

Mul o ollu oike miällyttävä viikoloppu, Äijö o pirelly muu ko kukka kämmenel ja pyrkiny siihe, et mää relaisi vähä, enkä olis nuttura jatkuvast ni piukal. Mee oltti perjantai vähä viihteel ja kyl siin muutama muki tuli liikaaki kallisteltu. Lauanta aamul hunteratti et meil o kaks vaihtoehto, jäärä makama sänky tai potkasta päivä käynti piänest pää jomotuksest hualimat. Oli valtava hiano päivä, aurink paisto ja tuuli kuitenni merelt semmottos sopivast, et aivo selvenevä, mut ei ol viäl liia kylmä. Kävelti toril ja käytti kahvil ja ostamas vihanneksi ja hautuumaakukki ja sit viäl Äijö osti mul semmosi eriomasi koristepaprikakukei keittiöakkunal. Hää osti niit kolme ja kumme päästi kotti, jäljel oli yks enä. Nimittäs törmätti Pynteri ja Sir Eino ja annetti heil yks piristykseks ja sit Äijö vei viäl yhre meiti talo talkkaril, joka jaksa tehrä meiti ette paljo ilmast tyätä. No joka tapaukses meil oli sewwert viisaut pääsä, et perjataehtol ei yritetty lähte polkupyäril paarist kotti, va otetti taksi. See oli hyvä, ko mää olisi ollu melko varma, et pollet olis alkanu vikuroima viimestäs riippusilla kohral meiti al ja mukava see sit olis ollu selitellä töisä, et miks pual päät o turvoksis.

No joka tapaukses torireissu yks tarkotus oli hakke nää pyärät kans kotti kulmapupi takapihalt. Katotti siin sit toisiamme ja sanomattomast sopimuksest ostetti yhre parantava ja levittäyrytti takapiha aurinkopaistese ja nii ko siin yleensä käy kauniil päiväl, tutui rupes tulema pöytäse ja juttelema mukavi.

Mää huakasi yhrel miähel paaritiskil, et tämmöttös täsä nyy o taas käyny. torireissu o kestäny kolme tuntti ja yks piti tulla hakema ja neljäs o jo menos. Miäs katto muu ja sanos, et ekssee sit ol jo aik lähel? Mää, et mikä? No se yks. Mää, et eiku tää o neljäs. Miäs sano, et just ni jos sää sitä yht tuli hakema, meina yht romille..... Nauru Ai kauhhia ko muu naurutti. Mut miäs oli oikias, illal ko mee kaikkie kommervenkkie jälke olti koton, mää puhalsi 0,9 romille Viaton