Meehän ollahan suvussa, nii pöyröitä, että parhaimmat bileet saaraan, kun ne itte järjestetään ja ittemmä kutsutaan. Niin se vaan on, että meirän alkuvävyjen perustama Joulukuusiritarikunta vietti suurella yleisöllä yhteistä iltaa viime lauantaina. Mukavaa oli, ruoka oli hyvää ja edullista, kuohuviini ja olut virtasi, nauru raikui ja kaikilla näytti olevan hyvä mieli. Haastan tässä virallisesti Irenen kirjaamaan blokilleen pitämänsä puheen. Se kertoo kaiken olennaisen näistä juhlista.

Glögi kilpailun ylivoimaiseksi voittajaksi tuli Rosetta Kivi. Hänen joulupostauksensa ja glögin reseptin voitte käydä lukemassa osoitteesta rosetta kivi. Kannustan kokeilemaan glögiä, se nimittäin oli todella hyvää. Oma vaatimattoman tuloksen saavuttanut iloliemeni oli rakennettu seuraavista aineista:

Olgan lakkaglögi n. 12 hengelle

2 litraa omenamehua, 1 rkl kokonaisia neilikoita, 4 kanelitankoa, 1 tl kokonaisia kardemumman siemeniä. Keitetään noin puoli tuntia hiljaisella lämmöllä, mikäli haluat voimakkaampaa keitä n. 45 min. Lisää n. 1/2 dl vaniljasokeria ja anna jäähtyä hieman. Lisää 1 plo (n. 3 dl) lakkalikööriä ja 1 dl omenavodkaa (ei välttämätön). Laita tsaikkalasin pohjalle pari muurainta ja kaada lientä päälle ja nauti hyvässä seurassa. Mikäli lämmität jo valmista juomaa, älä keitä, ettei hyvät prosentit mene harakoille.

Kiitos kaikille juhliin osallistuneille, Te teitte juhlan.