Mää joka ole ain ollu hengeltäni kaupunkilaine ole ny ni tykästyny tähä meiti piäne kylä. Mee olla tänäki viikolopul tehty pihahommi kauniis aurinkopaistes ja käyty siänimettäski, ni et voi sano, et o terve puna poskil, eikä see johru liiallisest punaviinist . Sitäki o tosi tullu nautittu, mut lääkkeeks va, lääkkeeks va.. Mut viäl vuas sit mää e torellaka olis ajatellu asuvani kyläpahases ja juaksevani siänimettäs hirvikärpäste aika, saatikka tonkivani maat!!! Pois tommone munst!!

Perjanta, ko see naapuri Armas oli kääntämäs ton peruna/ryytima ja Äijö alotti nurmikoleikkuut, ni mää täräyti sauna pääl ja kiatasi folio Perniöliha paremppa arkilenkki ja juusto föli. Homma jäi viäl tekemät pihal, mut omituisest ne murhe va jäävä tonne oma sauna lautteil ja mikkä ei ol paremppa, ko maatta toise viäres sauna raukian, lenkki mutustae, punaviiniklasi vartoe ja katella Salattui elämi. Tää ei tosias oo ollu aikanas mun käsitys hyväst perjantaillast .

Lauvanta mee käyti viäl markkinoil Saloos aamupalal ja ostamas imuripussei ja muute va haistelemas viimesi markkinatunnelmi taas vuatte. Harmi, et osa myyjist oli lähteny, mut kauppa oli näemmä käyny, ko pusukauppiakki oliva myyne kaik pusus jo perjanta poies. Porukka oli viäl ko pipo liikentes ja mä luule, et niilläki lähteneil olis viäl kauppa hyvinki käyny.

Kotti ko päästi aletti tosissas tölskämä piha talviteloil ja oli se niimppal mukava laitta, ko aurink lämmitti ja ilma oli ko morsia. Tylsä kellari siivoamineki kävi käre käänttes. Iltapäiväl mee mentti naapuri ove kolkutta, et jos piänt punsi tapast sais ja kyllähä siält klasi kolaht pöytä. Se o ni mukava, ko pöytä isketä makkarasoppakattila ja sanota, et ottaka siit, isänt o keittäny jo aamust oma maa tuatoksist ja punaviini juara raakastas va tavallisest juamaklasist, eikä mistä Riedeli aromiklasist. Puheaihen o perunakasvatus ja hevosepaska lannotusominaisuure. Emänt tarjos itte tehty omenaviini, mut siin ol niimppal kauhiast rosentti, et mää e uskaltanu ko maista suullise. Äijö "maisto" mun loppulasillise, tota naiste hömpötysviini, ja ai ai, ko oli taas lavia kyläraitti ko tultti kotia .

Kyl niimppal mukava viikoloppu o taas takan. Sen kruunas viäl tänäp olle Sir Eino 3v synttäri ja kaikkie rakkaire Helsinkkiläisteki näkemine. Ja oli se ni mukava antta Rouva Merellekki tuliaisiks kotti täält maalt pari rasiallist freesattu suppilovahvero, itte poimittu.