Mää ole tosa rofiilissaki sanonu, et mää ole humaani ihmine, et mää vaa väännä salolaisitta, maustel hippune pohojamaat. Nyy mun o pakko pikkase härnät teitti raumalaisitta. See se nimittäs sit o vaikia. Iha tämmöttös viattomast lähretti firmas ettimä lapskouki resetti, meiti saronkorjuu juhli pääruuaks. Kyl mää sen tiäsi, et onkelmi siit tule, ko see o raumalaine (raumlane) perinneruaka......voi syvä huakaasu!!!!!

Lapskousi resäht
LAPSKOUS (80 ransuuni)
4 kilo eluka (naoda) liha
2 kilo  lamppa liha
4 kilo porssa liha
30 kilo peruni
10 sipula
150 gramma selleri
3 kilo muretterei
3 kilo juurikkai
50   kokonaist kryydpippri
30     laakerperi lehti
50     kokonaist valkopippri
vett, suala, voit

Palot liha luines päevines sikses isoiks kappleiks ja pist ne ja samallt tavallp palotetu kuaritus sipulas, seller ja toinem bual murettereist kattlaha. Ja kryydip peräs.
Kaads se jälkken gylmä vett niittem bääll nii, ett nep peityvä. Keit ainakkin 3-4 tiima ”ylikypsäks”. Ko ens alkkun gattlahan dlee vahto, ni ot se pois.
Nost sitt lihak kattlast ja lurut liäm sihti läpitt. Lait liämehen giahuma juurikka ja murettrin gapple,ja ko ne ovap pehmjöi, nim bist sitt perunatten gapples sinns sekka.
Ko snää odottle, ett potaatik kypsyvä, ni repel liha kaffelin gans niingo snöörim bätkiks ja ot pois kaikk luu ja jäntte. Kom beruna ja napernaati ovak kypsei, kaad liäm toisse astjaha ja tee muussi, niingom berunvoit tekisi.  
Muusi ohendamissen gäytetä lihast saattu keitetty liänd ja valmi muusi joukko lisätä riivatt liha ja seoteta lapskous tasaseks. Pan lopuks joukko viäl voiklimpp makku pehmendämä ja suala jos se on darppelist.
Lapskoussi syädä voikasten gans ja lisseks särveerata etikkrepetta, sualakurkku ja juamaks kotokalja.

************************************************************
Rauma Merikoulus o lehtor Erkki Mäkiö johdollk kehitett lapskoussi jo pitemä aikka. Nii ett ”Merikoulu lapskous” o oikke rekistreerat nimi. Yläpualell olev resäht o Mäkiö andam. Hän sanoki, ett Merikoulu lapskousis täyty oll runssast liha, ungefäär 20 prosäntti perunatte määräst. Ja viäl nuugema jälkke saada liha maku korju jos stää keitetä neli viis tiima.
Merkoulun göökist passa tilat lapskoussi pidoihi ja kalaaseihin, daikk reserveerat koko harjandumistrahtöör Kiikartorn. Mutt olkkan dilausten gans hyvis ajois liikkell, sano Mäkiö, ko he ovak koul ja oppilatten däyty muuhungi opetell ittiäs ko lapskousi laittamisse.

************************************************************
Muutami sanoi:
resäht           = resepti
ransuun        = ruoka-annos
eluka liha     = naudan lihaa
muretteri      = porkkana
jurikas          = lanttu
snöör            = naru
napernaati   = vihannekset
perunvoi       = perunamuhennos
voikaste       = voisula
etikkrepetta = etikkapunajuuri