Ihmise suriva mun pimmiäpelkoni ni kovi, et lohruttiva muu tämmösil kaikemaalima tunnustuksil tai kehuil. Jossa vaihes mää ajatteli jo, etten mää tämmösi laita, mut onha se kiva ko ihmise muistava, ni laiteta ny kuitenki ja narsistisen ihmisen saa viäl kerto ittestäs :D Linkittä mää e voi, kosk sit tää vuaratus poista välittömäst mun kirjotukse jonnekki bittitaivase.

Tää o Puikkoellult ja pyyntinä o kerto ittestäs 8 assia. 

1. Mää pese hamppani yleensä suihkus. Muual niit o jotenki vaikia pestä.

2. Mää pualusta oikeuremukasuut kynsi ja hampa, vaik välil meneki iha överiks.

3. Mul jokane ihmine o ihmine, jol o oikeuksi.

4. Mää ole kuitenki aika ennakkoluulone ja inho tyhmi ja itterakkait ihmisi. Tyhmä ihmine o vaikia määritellä, se o mun miälest tyhmä ihmine. Kehitysvammane tai airost tyhmä ihmine ei ol tyhmä ihmine.

5. Mää ole itte aika raivostuttava besservisseri.

6. Mut toisaaltas mää ole kauhia nöyrä elämä kohta ja ko ole tyhmäylpiäst päätäni nostanu, ni maalima o ollu hyvä ja purottanu mun polvilles.

7. Mää ole hyvi optimistine ihmine, enkä ol tullu tähä maalima kinttujein pääl kualema.

8. Ystävilleni ja rakkailleni mää ole lojaali ja luan ihmissuhteni hauta saak kestäviks.

 

Tää tuli taas sit Mimosalt, et kiittikiitti va! Ja viis kyssäri.

 

1. Lempiruoka:

Ei rasvane, mut mielellä tuline ruaka. Lisäks mää arvosta suurest mummoje ruakka ja ole opetellu tekemä hyvä kotiruaka. Just söin hernesoppa ja ruisleippä ja koht korkka pannukaku (turuks pankaku) mansikkahillol. Suu tykkä, vatta ei, mut ihmiste ilmoil tartte mennä vast maananta :D

2. Lempimakeinen:

Mää syä kyl mialuite tuaret pulla, korvalaaki tai voisilmäpulla. Mut emmää sylje minkä makkia pääl, mää verä kyl iha mitä va!

3. Lempiluettava:

Mää luve paljo, mialummi luve ko kattele telkkari. Mää tykkä historiallisist romaaneist ja rikoskirjallisuurest. Täl hetkel mää luve Pekka Hiltuse: Vilpittömästi sinun. Vaikutukse muhu o tehny Anne Holt, Lars Kepler, Roslund&Hellström, Tuomas Vimma, Jo Nesbo, Mauri Kunnas, Kaari Utrio ja moni muu, eli lairast laita mennä. Pakollise klassiko mää ole lukenu pääl 10-vuatian, et älkkä kysykö mult mitä tapahtus vaik Sinuhe, egyptiläises- muuta ku et päit poratti auki. Ja tietenkin mun lempiherkku- Rosetta Kivi.

4. Mieluisin tapa tehdä käsitöitä:

Mää e ompele eres suara sauma lakanakulma ja sana käsityä tarkotta mul laaja-alasest iha mitä va käsil tehtävä taito. Kukkiesironta, leipomist, ruualaitto, kirjataittamist, sepä töit.... Ja ku mul o pikkase kiaroutunu miälikuvitus, ni emmää voi kiältä, et mun päähä putkahta se yks tiätty käsityän ala..

5. Lempielokuva:

Hyvi elokuvi on paljo. Mut yhre mainitakseni mää sanosi Frank Milleri sarjakuva perustel tehry Sin City-elokuva. Niskavuare ova olle tärkei ja semmone suamalaine elokuva ko Opri. Vihreä maili oli loistava. Slummien miljönääri fantastinen. Ai kauhia ko näit ny rupes tulema... :D

Mää e haasta kettä muut ko meirä Irene, mun kummitäri. See ko luke ja katto elokuvi iha kauhiast ja muute hei!!! Mä muute haasta ton Polganki, ko se o kans tommone suurlukija.