Mää oli tarkka hunteranu mite mää viättele Äijö maha lauantai-iltan  ja nähny pikkase vaivaki.

Perjanta laiton sisäfile marinadi. Öljy, hunaja, timjami, salvia, soija, suola, pippura, valkosipula. Tiukast pussi ja yäks jääkaappi. Osti Rosamunda perunoi tehräkseni perunavenei uunis ja sit hylkäsi 13% kevyt tuarejuusto viritelmä, ko halusi oike ehta tuatet perunoire ja sisäfile kans. Oti toise rasia, samalt valmistajalt.

Tein salaati, valmisteli perunavene, laito ne uuni, vahtasi ne pual kypsiks ja heiti sisäfile kokonaisen perä. Nyy oli kyses porsa sisäfile. Huumaava tuaksu ja Äijöki tuli jo norkoma pöyrä ääre. Laito sallati nätist, leikkasi oikia oppisest liha ja rakensi annokse. Sallatil mää oli tehny kastikke kermaviilist 10% rasva.

Avasi tuarejuustopurki ja alo kahre lusika kans muatoilema semmost pulleet pötkylä liha pääl. Mitä vit..., pääs suust ja kattosi sitä purkki uuremma kerra. Se oli jota ittestäs perkkeleest lähtenyt 2% ultralight versio valkosipula tuarejuustost. No arvakka tuliks siit mittä pötkylä. Harmaast, venyväst paskast.

Mun miälest tommose tuatte pitäsis HETI vetä markkinoilt. Ja HEI!!! Turha tulla sanoma, et se o iha hyvä, iha yhtä hyvä ko runsasrasvanenki. EI OLE, jos makuaisti o pikkasenki paikoillas. Se o semmottas, et ruua kuulu maistu ruualt, eikä miltä lisäaineilt!! Jos tuattees kuuluu olla rasvaa, niin siin KUULUU silloin olla rasvaa, eikä mitään hiilihydraattikorviketta, perk!!

Mä vetäsi iso lautasellise suklaajäätelöö, misä oli rasvaprosentti kohrallas.

Äijö kiitteli, muttei ottanu lisä. Siit sen sit viimeistäs tiäs, päreiks meni.