Takan on tyäteliäs viikonloppu. Mää oli mun ystävä kahvila-ravintolas juaksulikkana kiikuttamas lihapulli ja muussi muutama sata annost ympärs ämpärs ravintolasali. Joskus ko oikke onnisti sai vierä lihapulli ja ranskalaisii. Jaa, et miks mää siäl sit juaksentele, tyäskäyvä ihmine?

Noo, mää ole vähä tyänarkki ollu ain ja mää tykkään tollasest erilaiste ihmiste kans tekemisis olemisest ja sit joku maksaa mul siit palkkaa. Enne mää oli korttelikapakas ja siäl vast lystii oli, mut kaikke kyllästy ja vanhemmite ei jaksa oike tota ilta- ja yätyätä ja muutenki hermo voi olla piukal, ko kapakis see asiakas ei ol todellaka ain oikias. Siin ei ollu niiko vaihteluu, ko mielenterveystyäst meni kapakkiin, niin naamat vaihtus, mut jutut pysy samoina.

No se suurin ja tärkein juttu miks paiskoo töit vapaapäivinä on sosiaali- ja terveyrenhuallon piänet palkat ja Ollin himo matkusteluun tai muuten vaan makiaan elämään. Nytki o reissu haaveis ja siihe sitä ylimääräst kerätä. Mee päätetti Saaran kans, et oteta timeout miähist, jätetä nee tänne kaivaa neniäs ja oteta vapun tienoil äkkilähtö jonneki. Oikke jännittä, et minne sitä päärytä. Palttia ralla reilu viikko olis aikaa, et siit sit menoks ja monoks. Toivottavast see äkkilähtö ei ol sit toho lähikuppila, et vähä piremmäl pääsis.

Sit mää viätä taas vähä sellast unetont yäelämä, jaa on aikka hunteeraa. Älkkä vaan kysykö mil ihmine jaksa tehrä töit päiväl ja valvo yät, mää en tierä, mut sen mää tierä, et jossa vaihees kroppa ottaa omas takasi vaik väkiste.

No mun idee lähti tost Rosetta Kiven uudest autost ja ko se pyys mua ajelul.

No nythän on niin, et mää olen tavannu Rosetan kerran, viime vuoren kirjamessuil Helsingis, enkä mää uskaltanu ko pari sanaa mutista ja kätellä, niinko hyviin tapoihin kuuluu, ko joku kättäs tyrkyttää käteltäväks. Tua meirän Sesile on hänet toisenkin kerran tavannu ja vieny hänel kakun, ko Rosetta mökkeili tääl meil päin ja Sesilel ja Hurul oli mökki siin lähel. No asiaan.

Siis mähän unelmoin nyt autoretkestä täällä Suomessa ensi kesänä. Mun tuttavan siskol on mökkei kaukana Sotkamos ja mää hunteerasin, et jos siit sais kiintopisteen. Mää menisi itärajaa sinne ylös. Kävisi Kuopion toril syämäs niit vetyi, vai mitä olivatki. Ja tulisi Pohojanmaan lakeuksi takas ja kävisi tuttui morjenstamas Ilmajoel ja Jurvas ja sellast. Pomppaisi uima, ko sopiva lätäkkö sattuis vasta ja ajelisi taas.

Tätä mää ny unelmoitte, mut eks see ol nii, et hyvi unelmoitu, o niiko viit vail tehtyki jo. Äkkii mun lomat tänne!! Rännät ja kylmyys veke, OLLI TULLOO!!!!!!!